srijeda, 31. listopada 2007.

RAW DEAL


Opet nešto iz davnina/naftalina.

nedjelja, 28. listopada 2007.

Gaston Lagaffe


Na http://www.upps.org.yu ekipa trenutno brije na Gastona i rišu zabavne crteže najpoznatije šeprtlje stripa u svojim interpretacijama. Pa narisah i ja nešto.

subota, 27. listopada 2007.

ENDEM 35



Ovo nije novi Endem, već skica buduće naslovnice koja će izgledati completely different .
Stavio sam ovo tek toliko da vizualno ukrasi poziv svim crtačima dobre volje.
Dakle, kao i u svakom broju i u ovom imamo galeriju pin-upova raznih strip likova. Pa tko voli, hoće, može i veseli ga, nek nacrta nekog junaka koji se našao na stranicama legendarnog Eks Almanaha. Crteži nek budu u crno-bijeloj tehnici, rezolucija 600dpi (crno/lineart) ili 300 (sivo/grayscale) u jpg ili tif formatu. Šaljite na moju mail adresu tihomir_tikulin@yahoo.com. Rok za crteže je jučer, a Endem broj 35 bi htio izaći do 23.11. ove godine. Pa ko voli, nek izvoli i požuri. I nacrtajte nešto samo ako vam je gušt.
A koji su likovi bili u Eksu? Pa evo prilažem vam par naslovnica, a ostalo potražite na www.stripovi.com u rubrici edicije.
Hvala unaprijed i hev fan!

petak, 26. listopada 2007.

STARO! STARO! STARO!


Kako trenutno stvari stoje, ništa novo od mene. Do daljnjega samo naftalin. Jebiga!
Ovo gore je Barbara (od milja) rađena za naslovnicu zbirke domaćeg SF-a, Djeca olujnih vijekova, a Lara je nastala za privatnog naručioca.
Eeeeee, da je više takijeh poslova.

utorak, 23. listopada 2007.

ALAN FORD DEZINFO!



Evo i poster iz prošlog broja Endema. Htio sam ukomponirati i ostale članove grupe TNT, ali nisam bio zadovoljan s kolažom, pa je Alan Ford ostao sam. Danas bi svašta promijenio, ali šta je - tu je.

DEZINFORMACIJE!





Ove dezinformacije su mogli vidjeti svi oni koji su čitali Endeme. Ponekad mislim da Endem i radim zbog tih pizdarija. Što me navodi na dezinformisanja? Pa čista zabava. Nije mi cilj zajebavati ljude, iako me zabavlja kad čujem da je netko tražio na amazonu Mister No ili Rip Kirby DVD. Bit će toga još, samo treba naći vremena. Hellblazer dezinfo nisam objavio u Endemu. Nije bila prigodna prilika, pa da se ne ubuđavi, evo vam ga na.

Inđoj!


ponedjeljak, 22. listopada 2007.

U mog dike, uši povelike!

Ovo sam prije kusur godina radio za KLIK magazin. Članak je bio o piratima, gusarima i ostaloj bandi lopovskoj. Kuki je odmah skužio sjebane uši u druga gusara i nazvao ilustraciju, 'U mog dike, uši ...'. Ni dan danas mi nije jasno kako sam mogao napraviti tako nakazne uši. Tako je to kad radiš dugo u noć i dočekaš zoru. Dok mi Kuki nije ukazao na ekstrem, ne vidjeh.
Rađeno teknikom vodenih bojalica.

srijeda, 17. listopada 2007.

ponedjeljak, 15. listopada 2007.

IZ NAFTALINA 04




Pale Rider, Cosmo Cramer i John Constantine.
teknika: vodeni aquarel

subota, 13. listopada 2007.

ZOGAR











Za one koji nisu čitali Q-Strip magazin.

MIKE WIERINGO 1963 - 2007


Napustio nas je jedan od dragih mi majstora stripa. Mike Wieringo preminuo je u 44. godini života od srčanog udara 24. lipnja. Prije par sati sam naletio na tu već staru informaciju. Koja tragedija. Povirite na linkove ispod i saznajte više o ovom sjajnom crtaču.
Vječna mu slava i hvala!
http://www.mikewieringo.com/ http://wieringo.deviantart.com/ http://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Wieringo

petak, 12. listopada 2007.

IZ NAFTALINA 03

Spacegirl

Dr. Pulp uzvraća udarac!



Eto gotove su i prve dvije table novih pustolovina Dr. Pulpa i njegovog vjernog pratioca Mugabija. Slijedeća epizoda uskoro! Ha, ha, ha, he, he, ...

četvrtak, 11. listopada 2007.

Pushind Daisies



Pogledao sam i drugu epizodu fenomenalne tv serije Pushing Daisies. Beskrajno zabavno! Preporučam od sveg srca! Kao i novu detektivsku seriju Life.

IZ NAFTALINA 02




Wolwerine, Meta-Baron i Preacher.

IZ NAFTALINA - Human Target


Glavni lik iz DC-ovog stripa Human Target u mojoj interpretaciji iz 2000. godine.

utorak, 9. listopada 2007.

ALFI






Alfi je kaiš - strip koji s Babom, Sebom i Kukićem (opet on) radim za Men's Health magazin u mjesečnom ritmu. Glavni lik je pas Alfi koji sa svojim bezimenim gazdom proživljava svakojake zgode i nezgode. Zabava za cijelu obitelj.

I jope Pimpeki!





Kao što sam i obeć'o ...

Opet taj Juda



Eto nađoh još dvije manje (popratne) ilustracije od onog KLIK članka o Judi.

Fist Cosmetic


Scenario za ovaj strip, Kuki (Dario Kukić) napisao je prije bar tri godine. Ljenost je učinila svoje, pa se razvuklo do prije neki dan. Malo me sramota što je toliko trebalo da se uhvatim posla. Al' malo.
Ovo je samo prva tabla u olovci. Ostatak možete naći u slijedećem broju Endema. Bit će ga do CRŠ-a.

ponedjeljak, 8. listopada 2007.

Caffe Caffe



Ovo je strip koji Kuki piše, a ja rišem za magazin Cafe. Napravilo se do sada deset tabli, no izdvojit ćemo poslijednje dvije.

Number 6

Ilustracija iz '98. Te godine sam otkrio fenomenalnu seriju Prisoner. Genijalni Patrick McGoohan, kao prkosni Number 6.

Dr. Pulp



Prva epizoda Dr. Pulpa, koja je objavljena nekoć davno u tjednom strip dodatku kratkotrajnih dnevnih novina Republika. Uskoro nova epizoda žutog pustolova!